Haihduttimet

Haihduttimet kromatografiaan

LabTech on yksi yrityksistä, joka tarjoaa laboratoriolaitteita ja -tarvikkeita, mukaan lukien haihduttimet, jotka ovat olennainen osa monia kromatografisia prosesseja. Haihduttimet ovat erityisen hyödyllisiä kromatografiassa, sillä ne mahdollistavat liuottimien nopean ja tehokkaan poiston näytteistä ennen analyysiä, parantaen näytteen käsittelyn nopeutta ja tehokkuutta.

Haihduttimien käyttö kromatografiassa

Kromatografiassa haihduttimia käytetään tyypillisesti valmistelemaan näytteitä analyysiä varten. Ne poistavat liuottimet näytteistä, mikä on tärkeää, sillä liuottimien läsnäolo voi häiritä analyysin tuloksia tai vahingoittaa analyysilaitteistoa. Haihduttimet voivat toimia eri periaatteiden mukaan, kuten tyhjiö- tai puhallushaihdutus, riippuen sovelluksesta ja tarvittavasta liuottimenpoiston nopeudesta.

LabTech MultiVap54

LabTechin Tarjoamat Ratkaisut haihduttimiin

LabTech tarjoaa erilaisia haihduttimia, jotka on suunniteltu erityisesti laboratoriokäyttöön. Näitä laitteita kuvataan usein korkealaatuisina ja käyttäjäystävällisinä, ja ne sopivat monenlaisiin sovelluksiin, mukaan lukien:

 • Pöytämalliset haihduttimet: Nämä ovat kompakteja, helppokäyttöisiä ja ihanteellisia pienempiin laboratorioihin tai sellaisiin sovelluksiin, joissa tila on rajoitettu.
 • Automaattiset haihduttimet: Suunniteltu suurempien näytemäärien käsittelyyn ja vaativiin olosuhteisiin, automaattiset haihduttimet tarjoavat nopean ja tarkan liuottimenpoiston.

Tiivistimet (tunnetaan myös typpihaihduttimina tai typpipuhallustiivistiminä) ovat pätevä vaihtoehto pyöröhaihduttimelle erityisesti pienissä tilavuuksissa (alle 50 mL) ja suurten näytemäärien kohdalla.

Edut ja Innovatiiviset Ominaisuudet

LabTechin haihduttimet tarjoavat useita etuja:

 • Energiatehokkuus: Energiatehokkaat suunnittelut minimoivat sähkönkulutuksen.
 • Käyttäjäystävällisyys: Intuitiiviset käyttöliittymät ja helppo pääsy huollettaviin osiin tekevät päivittäisestä käytöstä ja ylläpidosta vaivatonta.
 • Turvallisuus: Turvallisuusominaisuudet, kuten ylikuumenemissuoja ja automaattiset sammutusmekanismit, varmistavat turvallisen käytön.

LabTechin innovatiiviset ratkaisut ja luotettavat laitteet tukevat tehokkaasti kromatografian asiantuntijoita heidän päivittäisessä työssään, tarjoten tarvittavat työkalut erilaisten näytteiden käsittelyyn ja analyysiin.

Turvallisuus, tuottavuus, joustavuus ja luotettavuus

Tiivistimet nopeuttavat haihtumista vähentämällä liuottimen osittaispainetta nesteen pinnan yläpuolella. Puhallushaihduttimet käyttävät kaasusuihkua jatkuvasti poistaakseen ilmakerroksen, joka on kyllästetty höyryllä. Poistamalla välittömästi molekyylit, jotka siirtyvät höyrytilaan, molekyyleillä ei ole mahdollisuutta palata takaisin nesteeseen, mikä nopeuttaa haihtumista. Tätä tekniikkaa kutsutaan puhallushaihdutukseksi.

On erittäin hyödyllistä pienille näytemäärille, sillä suuremmissa näytteissä typpipuhallus kestää pidempään ja puolihaihtuvat yhdisteet saattavat hävitä. Koska näytteet upotetaan vesikylpyyn, jonka lämpötilaa voidaan ohjelmoida jopa 100 °C:een, haihtuminen nopeutuu entisestään. LabTech tarjoaa neljä mallia, joista kolme on automatisoituja ja yksi manuaalinen, erikokoisia putkia sisältäen, täyttämään useita tarpeita.

MultiVap 54

MultiVap 54 on LabTechin suunnittelema uusin monikanavainen ja monitoiminen rinnakkaisinstrumentti, joka sisältää kaikki tarvikkeet ja toiminnot varmistaakseen korkeimman mahdollisen tehokkuuden, nopeuden, luotettavuuden, läpimenon ja turvallisuuden minkä tahansa tiivistysprosessin osalta. Typpipyyhkäisy, neulan tason säätö ja näkyvä tiivistysprosessi ovat vain muutamia etuja, joita MultiVap 54 tarjoaa.

MultiVap 10

Uusi LabTech MultiVap 10 automaattinen rinnakkaisjärjestelmä lisää kapasiteettia 25 % verrattuna MultiVap 8:aan, mikä tehostaa laboratorion läpimenoa. Hinta-suorituskyky-suhde on parantunut entisestään. Tällä järjestelmällä on mahdollista haihduttaa kiinteään tilaan tai tiivistää tiettyyn loppumäärän tilavuuteen. Kompakti ratkaisu verrattuna perinteisiin pyöröhaihduttimiin, ja sitä voidaan käyttää myös vetokaapin ulkopuolella integroidun höyrynpoistojärjestelmän ansiosta.

MultiVap 6

MultiVap 6 on perustason, kustannustehokas näytteenvalmistuslaite, jossa on kuusi itsenäistä kanavaa. Näytteitä tiivistetään suoraan näytepulloon ilman siirtämistä, mikä vähentää siirtohävikin riskiä, parantaa talteenottoa ja säästää arvokasta aikaa. Kunkin kanavan typen virtausnopeutta voidaan säätää itsenäisesti, samoin kuin neuloja, joita voidaan säätää ylös ja alas. Alumiiniseoslämmityslohko takaa lämpötilan yhdenmukaisuuden kaikille näytteille.

Ominaisuudet

 • Edistyneet ratkaisut ja ominaisuudet
  Parannettu tuottavuus
 • Typpipyörrevirtaus
  Tarjoaa nopean haihtumisen
 • Mahtuu 10, 50 ja 200 ml:n tiivistyskupit
  Joustavuus ja aikaa säästävä
 • Typenneulan automaattinen säätö näytteen tilavuuden vähentyessä
  Tarkkuus, toistettavuus ja kaasun säästö
 • Näytekuppeja ei tarvitse käsitellä
  Aikaa säästävä ja virheetön

 

 

 • Kupit voidaan suoraan siirtää GPC/SPE:n nestekäsittelijään
  Aikaa säästävä
 • Näkyvä tiivistysprosessi
  Mielenrauha
 • Nestepisteen automaattinen havaitseminen
  Virheetön ja valvomaton toiminta
 • Erinomainen hinta-laatusuhde
  Ratkaisu mihin tahansa budjettiin