Bioreaktori - fermentori

Bioreaktori - fermentori laitteet sekä laboratorioon että tuotantoon

Bioreactors.net on Latvialainen yritys joka suunnittelee ja valmistaa moderneja bioreaktoreita ja fermentoreita laboratorio -, pilotti- ja tuotantokäyttöön.

Laitteet vastaavat nykypäivän vaatimuksiin ja sisältävät moderneja ominaisuuksia esimerkiksi: mallintamiseen perustuvan Fed-batch fermentointi, uuden magneettiseen voimansiirtoon perustuvan sekoitus. Bioreactors.net tarjoaa myös tarvittaessa kokonaisen tuotantolaitoksen suunnitellun ja optimoinnin aina seed-fermentorista tuotantomittakaavan fermentoriin.

Laitteet on suunniteltu siten että ne on helppoa mukauttaa erilaisiin sovelluksiin. Niitä on toimitettu bakteerikasvatuksiin, nisäkässolujen kasvatuksiin sekä mikrolevien kasvatukseen. Kaikki nämä on mahdollista konfiguroida saman perusratkaisun avulla. Pilottimittakaavan ratkaisut on myös mahdollista toimittaa erillisinä komponentteina (astia, telineet, ohjauskaappi). Näin on mahdollista hyödyntää toimittamiamme bioprosessien ohjausjärjestelmiä muiden valmistajien bioreaktoriastioiden kanssa, jolloin telineet ja ohjauskaapit mahdollistavat olemassa olevien reaktoriastioiden hyödyntämisen täysin automatoiduissa prosesseissa.

Kokonaisuudet on mahdollista toimittaa joko itsenäisenä yksikkönä tai sitten kokonaistoimituksena, jossa sekä suunnitellaan että rakennetaan monipuolisia bioreaktorituotantolinjastoja teolliseen tuotantoon. Laitemäärältään suurimat kokonaisuudet joita Bioreactors.net on toimittanut ovat 15 erilisä Bioreaktoria/fermentoria- suurimmat toimitetut reaktorit ovat kooltaan 20 m3. Kaikki bioreaktorit hyödyntävät modernia magneettiseen voimaansiirtoon perustuvaa sekoitinta.

Laitteet on toimitettu yleensä SCADA -ohjelmistolla, joka on yhteensopiva FDA 21 CFR Part 11 vaatimusten kanssa. Ohjelmisto mahdollistaa GMP -tason työskentelyn.

Valmistajan laatujärjestelmä on ISO 9001:2015-sertifioitu.

Tuotantoon

Process Scale

Ovat kokoluokaltaan 10 – 50000 litran väliltä joko panos- tai jatkuvatoimisia tuotantolaitoksia, jotka ovat täysin ruostumattomasta teräksestä valmistettuja. Reaktorit voivat olla hyvin erilaisesti modifioituja ja suunniteltuja asiakkaan tarpeiden ja suunnitelmien mukaan.

Reaktroreiden ohjaus tapahtuu Siemens SCADA -järjestelmällä ja ovat etäohjattuja että -valvottuja.

Bioreaktorikokonaisuudet ovat mallinnettuja toiminnan suhteen joka hykäsytetään asiakkaalla ennen järjestelmän asentamista aloittamista.

Pilotti

Pilot Scale 1

Tilavuudeltaan 10 – 15000 litran välillä joko standardi kokoonpanolla tai asiakkaan tarpeiden mukaan kustomoituja.

Mallit välillä 10 – 350 litraa on hyvä valinta laboratorioluokan bioreaktoreista siirtymisestä pienimuotoiseen tuotantoon.

Kaikki kokonaan ruostumattomasta teräksestä valmistetuuja sekä itsenäisesti toimivia (ohjattuja). Reaktorit koostuvat kolmesta pääosasta:

  • astiasta
  • kehikosta / rungosta (Rittal)
  • ohjausyksiköllä jossa on sisään rakennettu PLC (Siemens) ja kosketusnäytö (Weintek)

Laboratorioon

Lab Scale

1, 5 tai 15 litraa. Melkein kaikki mallit ovat autoklavoitavissa ja ohjaus tapahtuu Siemensin valmistamalla SIMATIC S7-1500 ohjainyksiköllä sekä 15″ kosketusnäytöllä. Reaktoreita löytyy valmiita kokonaisuuksia tai on myös mahdollista modifioida kokoonpanoja.

1 litran reaktorit ovat innovatiivisia kahden astias mallelaja, jotka soveltuvat sekä fermentointiin, soluviljelyyn tai tutkimukseen.

5 ja 15 litran versiosta löytyy 2 – 4.5 litran versioita levien ja cyanobakteerien fototrofiseen viljelyyn. Valikoimissa on myös malleja fermentointiin, soluviljelyyn, fotosynteettiseen viljelyyn tai mikrobiologiaan.

CIP/SIP pesujärjestelmät

SIP Scale

CIP/SIP pesujärjestelmiä löytyy sekä kiinteään asennukseen tai liikuteltavina malleina, joissa pesuliuoksen määrät vaihtelevat 20 – 5000 litraa/tunnissa.

Kiinteät CIP/SIP pesujärjestelmät ovat kustomoitavissa toimintojen kuten ohjauksen ja toimintojen suhteen. Ohjaus Siemensin SCADA kontrollin kautta tai manuaalisesti ohjauspaneelilta.

Liikuteltavat CIP pesujärjestelmät voidaan kytkeä eri fermetoreihin tai erilaisiin teknisiin reaktoreihin. Järjestelmät ovat helposti liikuteltavissa ja ovat kompakteja kokonaisuuksia, missä on erilliset pumput ja astiat pesuaineen annostelun syöttöön sekä keräämiseen. Soveltuu reaktioastioille tilavuudeltaan 20 – 1000 litraa.